Ρομποτική Χειρουργική ΓόνατοςΗ είσοδος της ρομποτικής στην αρθροπλαστική γόνατος είναι η τελευταία τεχνολογική επανάσταση. Έχει εφαρμογή σε όλες τις παθήσεις (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεονέκρωση, μετατραυματική αρθρίτιδα κλπ) που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με αρθροπλαστική γόνατος.

Σε αντίθεση με άλλα ρομποτικά συστήματα, δεν χρειάζεται προεγχειρητικά η λήψη αξονικής ή μαγνητικής τομογραφίας. Το ρομπότ ROSA είναι ο «τέλειος» βοηθός του χειρουργού που ελέγχει το κάθε στάδιο της επέμβασης και βοηθάει στην άψογη και αλάνθαστη διαμόρφωση των οστών που σχηματίζουν την άρθρωση του γόνατος, έτσι ώστε να τοποθετηθούν με απόλυτη ακρίβεια τα εμφυτεύματα της αρθροπλαστικής.

Ο συνδυασμός της ρομποτικής τεχνολογίας με την γρήγορη αποκατάσταση(fast track μέθοδος) επιτρέπει τον ασθενή να κινητοποιηθεί λίγες ώρες μετά το χειρουργείο και να εξέλθει του νοσοκομείου σε μία έως δύο ημέρες.

Η ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι η εγγύηση της μακροχρόνιας επιβίωσης της καινούριας άρθρωσης – αρθροπλαστικής. Όπως σε όλα τα ρομποτικά συστήματα στη χειρουργική, το ROSA δεν πραγματοποιεί σε καμία περίπτωση μόνο του οποιαδήποτε ενέργεια και δεν λαμβάνει αποφάσεις παρά μόνο με την καθοδήγησή του από τον χειρουργό.

Ο πιστοποιημένος χειρουργός είναι αυτός που καθοδηγεί και εκτελεί την επέμβαση.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο πρωτοπόρος στη νέα τεχνολογία εγκατέστησε και λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη το ρομποτικό σύστημα ROSA που χρησιμοποιείται μόνο από πιστοποιημένους ορθοπεδικούς ιατρούς. Αποτελεί την πιο σύγχρονη τεχνολογικά λύση για την εκτέλεση της αρθροπλαστικής γόνατος.

ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΣΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΠΡΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ

ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ROSA

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση παρακολουθείστε το βίντεο.

Share